Home » Occasies » Deze W 800 is een zoals ze dat zo graag noemen een modern classic met een extra retro saus (je) retro erbovenop ...een retroplus mag je deze dus ook zeker ook wel noemen.

KawasakiW 800

Type: W 800
Merk: Kawasaki
Bouwjaar: 2023
Km stand: 35 km
Prijs: 11.999
Prijs: € 11.999

Deze W 800 is een zoals ze dat zo graag noemen een modern classic met een extra retro saus (je) retro erbovenop ...een retroplus mag je deze dus ook zeker ook wel noemen.

Deze W 800 is een zoals ze dat zo graag noemen een modern classic met een extra retro saus (je) retro erbovenop ...een retroplus mag je deze dus ook zeker ook wel noemen.
Met als recept.
Korte plaathouder.
LED lighttech pinkers.
Retro banden.
Speciaal spuitwerk by Motopeinture.
Chrome spiegels.
Klein voor en achterspatbord.
Retro handvatten.
Smoke achterlicht.
Zwart stuur.
Rubbers voorvork.
En natuurlijk de hand van de chef kok om dit recept zo geslaagd te maken.
Niet zomaar een retro maar een icoon. De W800 viert bijna 60 jaar aan Kawasaki W-historie.
Het W-model is al sinds de introductie een voorbeeld van Japans vakmanschap en aandacht voor
details. Het hart van de W800 is de luchtgekoelde staande twin met unieke
koningsas. Dit karaktervolle 773cc grote blok zorgt in combinatie met het
gespaakte 19” voorwiel voor een unieke rijervaring. Ondanks zijn
kenmerkende authentieke design heeft de W800 een modern
rijwielgedeelte met de van Kawasaki betrouwnaarheid.
deze Kawasaki W800; de eind vorige eeuw als W650 gelanceerde retro-klassieker waarvan de oorsprong exact 50 jaar terug gaat, naar het jaar 1966, als Kawasaki de W1 introduceert.
Strikt genomen moeten we nog wat verder terug in de tijd, naar 1960 om precies te zijn. Dat was namelijk het jaar dat de in Akashi gevestigde Kawasaki Aircraft Company een aandeel nam in de Meguro Motorcycle Company, dat in licentie kopieën van de 500cc BMA A7 mocht produceren. Meguro was ooit Japans grootste motorfabrikant geweest, maar tegen het eind van de jaren ’50 waren de modellen niet meer competitief en kwam het in geldnood. Dankzij de financiële injectie van Kawasaki kon de A7 kopie als de Meguro K op de markt worden gezet. Nadat de nieuw opgerichte Kawasaki Motorcycle Corporation in 1963 Meguro volledig had ingelijfd werden door Kawasaki aanpassingen aan het motorblok gedaan: dankzij betere krukaslagers en een grotere oliepomp werd de interne smering verbeterd. Het verbeterde motorblok werd gebruikt voor de Kawasaki K2, die in 1965 op de markt werd gezet, de Meguro K ging vanaf dat moment als K1 door het leven. De K2 onderscheidde zich door een grotere cover voor de ontsteking, een ander subframe, benzinetank en zijpanelen. Op de Tokyo Motor Show presenteerde Kawasaki dat jaar de Meguro X-650, een tot 624 cc vergrootte versie van de K2.
En dát prototype resulteerde in 1966 in de Kawasaki W1.
De Kawasaki W1 sloeg in als een bom. De 624cc ééncilinder had een vermogen van 50 pk bij 6.500 toeren per minuut en was daarmee Kawasaki’s eerste big-bore high performance motorfiets met een gemeten topsnelheid van 180 kilometer per uur. Het blok was met een boring x slag van 74,0 x 72,6 mm licht overvierkant en kon daardoor meer toeren maken, daarnaast had Kawasaki een in kogellagers gemonteerde geperste krukas met niet gedeelde drijfstang toegepast om de stress in de krukas te verminderen.
Dat alleen al was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het BSA motorblok. Dat en het feit dat het blok geen olie meer lekte.
Meteen werdt duidelijk dat de Japaners de strijd aan gingen met de gevestigede waarden van Britse,Italiaanse en Duitse makelij.
De rest is geschiedenis.

Alle occasies

Foto's KawasakiW 800

Voertuig wordt afgeleverd met onderhoud voor aflevering en garantie op wisselstukken & werkuren. Zo kan u direct nog vele kosteloze KM’s maken.
Je kan je aankoop ook ONLINE afsluiten en je aankoop wordt thuis geleverd !!!
Ondanks dat wij ons best doen om fouten te vermijden bij de omschrijving van de voertuigen gebeurt het soms toch dat er verkeerde informatie in onze zoekertjes sluipt en daarom is het best om de voertuigen zelf te bekijken en te zien of de aangegeven opties ook allemaal aanwezig zijn op het voertuig.
Graag eerst even bellen of mailen indien je keuze er bij staat om eventuele misverstanden en teleurstellingen te vermijden indien net verkocht !
Indien je een fout in onze advertentie ziet meld ze ons dan AUB.
30 dagen omruiling onder voorwaarden.
Wij nemen indien gewenst, uw huidige motor over.
Indien gewenst ook financiering aan zeer scherpe tarieven. Opgelet, geld lenen kost ook geld!

Openingstijden:

  • dinsdag: 09:00–18:00
  • woensdag: 09:00–18:00
  • donderdag: 09:00–18:00
  • vrijdag: 09:00–18:00
  • zaterdag: 10:00–17:00
  • zondag: 12:00–17:00 (magazijn gesloten)

maandag gesloten

Moto's Deschouwer 2.0

adres:
Hoge Buizen 1 – 1980 Zemst

tel.:
(+32)(0)2/252 28 58

e-mail:
info@deschouwermotos.be

© Wowart.