Honda Valkerie Flat six, een statement met een vet klinkende en onverwoestbare 6 Cylinder van 1500 cc.

Honda
Valkerie Flat Six.

€7999
Bouwjaar1999
Km-stand86000 Km

Verdere info

Voor de liefhebber van een buitenbeentje met een niet te evenaren mooie sounds afkomstig van de onverwoestbare Flat Six 1500 cc.
Kortom een prachtige Supreme Cruiser zoal men ze niet meer maakt !
De Valkyrie was het geesteskind van ontwerper Makoto Kitigawa en zijn Amerikaanse tegenhanger, Joe Boyd uit de Honda Marysville-fabricagestal, ook wel GL Joe genoemd vanwege zijn affiniteit met de GL1500 Goldwing. Joe Boyd was een van die mensen die met veel passie, vakmanschap, talent en overredingskracht de heersende cultuur en opinie binnen de Hondagelederen wist te overtuigen dat niet een V-Twin, maar de Goldwing Boxermotor het uitgangspunt diende te zijn van een toekomstige Honda Supreme Cruiser.
De motor van de Valkyrie is een horizontaal liggende 1520cc-zescilinder, vloeistofgekoelde boxermotor, afgeleid van die van de GL1500 Goldwing. Omdat de meeste ‘Cruiser’-motoren op een V-twinmotor waren gebaseerd, was dit ongebruikelijk. De opvallendste motorverschillen met die van de GL1500 Goldwing zijn de gemodificeerde nokkenas en het aanbrengen van zes 28mm-carburateurs, een voor elke cilinder. Deze veranderingen werden aangebracht om het blok meer vermogen en koppel te geven. Het maximumtoerental werd verhoogd naar 6500 RPM, de transmissieratio’s gewijzigd en het Goldwing ‘Twin Spar’-frame veranderd in een nieuw ontworpen, extreem star ‘Diamond’-frame. Dit kwam de stabiliteit bij hoge snelheden ten goede. Verder zorgde de 6-in-6-uitlaten voor een uniek geluid. Ten slotte was de achteruitversnelling weggelaten vanwege gewichtsbesparing (m.u.v. de Japanse versies). De Valkyrie werd in de Verenigde Staten gemaakt in de Hondafabriek in Marysville, Ohio. Van de 48.420 Valkyries werden er 6670 voor Europa en Australië geproduceerd.
Moto wordt afgeleverd met onderhoud voor aflevering en 1 jaar garantie op wisselstukken & werkuren. Zo kan u direct nog vele kosteloze KM’s maken.
Ondanks dat wij ons best doen om fouten te vermijden bij de omschrijving van de voertuigen gebeurd het soms toch dat er verkeerde informatie in onze zoekertjes sluipt en daarom is het best om de voertuigen zelf te bekijken en te zien of de aangegeven opties ook allemaal aanwezig zijn op het voertuig.
30 dagen omruiling onder voorwaarden.
Wij nemen indien gewenst, uw huidige motor over.
Indien gewenst ook financiering aan zeer scherpe tarieven. Opgelet, geld lenen kost ook geld!