Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on jan 20, 2016 in |

Kawasaki Z300 ABS Performance

Kawasaki

Ninja 300 Performance

€ 4999

Z300 Performance

Met de Z300 wordt de beroemde Kawasaki performance en kwaliteit naar de 300cc klasse gebracht. De agressieve SuperNaked styling is afgeleid van zijn zwaardere broers en onderscheidt zich daarmee van de concurrentie.

Het onverwoestbare tweecilinderblok, de dubbele gaskleppen, dubbelzuiger remklauwen en zijn lichte gewicht zorgen voor een bijzondere rijsensatie. De unieke Assist & Slipper Clutch en actieve zitpositie dagen uit tot een sportieve rijstijl. Een ultieme machine die gegarandeerd voor een brede glimlach op het gezicht zorgt.

Het Performance Pakket voor de Z300 bestaat uit een buddyseatcover in kleur, tankpad, wheelrims en Carbon Akrapovic uitlaat.

Verkrijgbaar voor €4 999,00 incl btw, excl €125,00 rijklaarmaakkosten, in de kleuren Candy Flat Blazed Green / Metallic Spark Black en Metallic Spark Black / Metallic Flat Spark Black.

Stijf ‘Diamond’-frame

Het open Diamond-frame van de Z300 bestaat uit buisprofielen van een hoogwaardige staallegering, voorzien van extra verstevigingsplaten. Het motorblok is aan de voorzijde gemonteerd in trilling dempende rubbers. De stijfheid van het frame is op het circuit geoptimaliseerd voor de stabiliteit die is vereist voor een sportieve motorfiets.

Vloeistofgekoelde 300cc-paralleltwin

De viertakt-paralleltwin levert een soepel koppel bij lage toerentallen en in het middengebied, met pittige acceleratie bovenin. Net als bij de Ninja 300 heeft het blok aluminium cilinders met slijtvaste coating, voor een laag gewicht en betere warmteafvoer. Ook de lichtgewicht zuigers zijn voorzien van een wrijving verminderende coating.

Agressieve Supernaked-styling

Net als de andere modellen in de Z-serie volgt de Z300 het concept van ‘massa naar voren, minimalistische kont’. De agressieve koplamp zit in een compacte kuip, wat samen met de agressief gevormde kuipdelen zorgt voor een zeer karakteristiek silhouet.

Wave-remschijven met dubbelzuiger remklauwen

De opvallende wave-remschijven, met dubbelzuiger remklauwen voor en achter, geven veel stopkracht en perfecte doseerbaarheid.

Uni-Trak-achtervering
Het gerenommeerde Kawasaki Uni-Trak-veersysteem met progressief hevelsysteem zorgt voor een soepel veercomfort en stabiel weggedrag bij zeer uiteenlopende snelheden en wegomstandigheden.
2-in-1-uitlaat met korte einddemper

De uitlaatbochten en tussenpijp zijn afgestemd op een flink koppel in het lage- en middentoerengebied. De korte einddemper met zijn speciale vorm zorgt voor goede prestaties en flinke grondspeling in bochten.
37mm-telescoopvoorvork

De soepele telescoopvoorvork is qua dimensionering en afstelling afgestemd op de motorprestaties en het stijve frame. Zo geeft hij niet alleen veel veercomfort in de stad, maar zorgt hij ook voor vloeiende stuureigenschappen bij een sportieve rijstijl.
Gespierde lijnen en hoogwaardige details

De compacte neus met de kuipruit is één van de in het oog springende elementen van de agressieve vormgeving van de Z300. De multireflector-koplamp versterkt nog eens de uiterlijke verwantschap met zijn zwaardere broers.
Brede 140-achterband

De 140/70-17 achterband draagt bij aan de grote rechtuitstabiliteit van de Z300. De rubbercompound is gemaakt op goede grip in zowel droge als natte omstandigheden
Aluminium voetsteunen

Lichtgewicht aluminium voetsteunen, zoals op Supersportmotoren, zien er niet alleen fraai uit, maar zorgen ook voor gewichtsbesparing en een direct vertrouwd gevoel bij sportief bochtenwerk.

Sportief dashboard

Het sportief opgezette dashboard heeft een grote analoge toerenteller en een multifunctioneel LCD-scherm. De amberkleurige dashboardverlichting past bij de Supernaked-uitstraling van de Z300.

Fraai gebogen uitlaatbochten

De elegant gebogen uitlaatbochten zorgen niet alleen voor optimale lengtes, maar passen ook helemaal in de woeste Supernaked-styling van de Z300.

Vlak en breed stuur

De ontspannen, rechte zitpositie is geschikt voor rijders met zeer uiteenlopende posturen. De flinke breedte van het stuur geeft je veel controle, wat een felle rijstijl mogelijk maakt.

Gerichte koelventilator

Een geleide kap over de koelventilator voert de warmte van de radiateur weg van de rijder en verhoogt daarmee het rijcomfort.

Aluminium cilinders met slijtvaste coating

Het aluminium cilinderblok is van het open-deck-type en heeft net als bij Supersportmotoren geen stalen bussen, maar een verharde looplaag direct op het aluminium. Dit geeft betere koeling, een lager gewicht en een zeer lange levensduur.

Gerichte koelventilator

Een geleide kap over de koelventilator voert de warmte van de radiateur weg van de rijder en verhoogt daarmee het rijcomfort.

ABS

Specificaties:

motor: 4-takt, tweecilinder, 4 kleppen/cil., injectieboring x slag: 62 x 49 mm cilinderinhoud: 296 cc max. vermogen pk/kw: 39/29@11000 tpm. max. koppel Nm: 27@10000 tpm. overbrenging: ketting versnellingen: 6 voorrem: enkele remschijf, hydraulisch, tweezuiger, axiaal achterrem: remschijf voorvering: normale telescoop, niet regelbaar achtervering: monoshock, regelbaar zithoogte: 785 mm wielbasis: 1405 mm karakter: naked prijs: € 4999
Extra’s: ABS
Prijzen en info zijn niet bindend en blijven steeds onder voorbehoud van wijzigingen.