Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on okt 11, 2016 in Kawasaki | 0 comments

Kawasaki ZX-10RR 2017 !

ninja-zx-10rr-studioKawasaki voert niet alleen op straat vele segmenten aan, ook op het circuit gaat het Kawasaki voor de wind met diverse titels in het World SBK. Als hommage aan de vele motorsport successen brengt Kawasaki de Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Supersport die geschikt voor zowel het circuit als de openbare weg.

De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Maar dat deze machine alleen gemaakt is om te presteren blijkt bijvoorbeeld wel aan het feit dat er geen plaats is voor een bijrijder. Bovendien is de productie voor Europa gelimiteerd tot slechts 500 stuks.

Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd. Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kan nu voor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden.

Het chassis kreeg een enorme upgrade in de vorm van gesmede aluminium Marchesini wielen die het onafgeveerde gewicht aanzienlijk verlagen. Voor de remmen werd er gekozen voor de absolute top, namelijk Brembo M50 monobloc remklauwen, gegroefde Brembo schijven en een radiale Brembo rempomp met gevlochten remleidingen. De revolutionaire Showa BFF voorvork en horizontaal geplaatste achterschokdemper bieden vele instelmogelijkheden voor een ideale setting.

Ook op het gebied van elektronica is Ninja ZX-10RR ongekend compleet. Dankzij Kawasaki’s unieke zesvoudige IMU worden de onderstaande elektronische middelen haarscherp aangestuurd.

KCMF – Kawasaki Cornering Management Function S-KTRC – Sport-Kawasaki Traction Control
KEBS – Kawasaki Engine Brake Control KLCM – Kawasaki Launch Control Mode
KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System Instelbare Power Modes

De race-ready Ninja ZX-10RR zal komend seizoen prominent aanwezig zijn op de paddocks van de Superbike en Superstock competities en natuurlijk in de garage van een aantal gelukkige eigenaren.